Kiinnostuitko?

Case Salon kaupunki: Monipuolisuutta kassajärjestelmään mobiilimaksulla

Haaste

Salon kaupunki kaipasi helpotusta kassatyön arkeen. Kaupungintalon kahvila-ravintola Kaneliomenassa, Salon lukiossa sekä Hermannin koulussa henkilökunnan käyttämät paperiset lounasliput aiheuttivat paljon ylimääräistä työtä tilitysvaiheessa. Paperilippusten hankkiminen päivittäistä lounasta varten aiheutti tarpeetonta vaivaa myös ruokailijalle. Kaupunki ottikin tavoitteekseen järkeistää päivittäistä maksamista kaupungin palveluissa.  

Katso video:

Ratkaisu

Salon kaupunki otti käyttöönsä CPU:n Ceepos-kassajärjestelmän vuonna 2017. Syksyllä 2018 otettiin järjestelmään mukaan myös uusi mobiilisovellus, joka mahdollistaa mobiilimaksamisen.

CPU:n mobiilisovellus on tällä hetkellä käytössä yhteensä kolmessa Salon kaupungin kohteessa: kaupungintalon kahvila-ravintola Kaneliomenassa, Salon lukiossa ja Hermannin koulussa. Mobiilimaksamisen ansiosta paljon käsittelyä aiheuttavien paperisten lounaslippujen määrää on saatu vähennettyä ja asiakas voi milloin tahansa ostaa verkkokaupasta rahasaldoa tai lounaslippuja mobiilisovellukseensa käytettäväksi.

Käytännössä mobiilimaksaminen toimii niin, että asiakas lataa sovellukseen tietyn määrän rahaa tai lounaslippuja ja käyttää sitten sovellusta maksamiseen.

– Mobiilimaksamisen myötä Ceepos on todella monipuolinen ja ajan tasalla oleva järjestelmä. Meillä mobiilisovelluksella voi maksaa esimerkiksi lounaan ja kaikki kahvilatuotteet. Kassalla asiakas valitsee sovelluksesta suoraan oikean tuotteen. Kassatyöntekijä tarkastaa, että tuotteet ja yhteissumma täsmäävät. Sitten maksu kuitataan sovelluksesta, kahvila-ravintola Kaneliomenan vastaava Sari Tammi selittää.

Tulokset

– Ceepos-kassajärjestelmän käyttöönotto tarjosi juuri sitä, mitä me kaipasimmekin – eli helpotti kassahenkilöiden arkea. Mobiilimaksaminen teki kassajärjestelmästä vielä monipuolisemman, kertoo Salon kaupungin rahoitussihteeri Minna Kaartinen.

Kaartisen mukaan CPU:n asiakaspalvelu on ollut aina todella hyvää. Apua saa nopeasti silloin kun sitä tarvitsee.

– Apua pyytäessä asiat ovat myös selvinneet aina nopeasti, Kaartinen kiittelee.

– Olemme olleet todella tyytyväisiä tähän. Suosittelen Ceepos-kassajärjestelmää ja mobiilimaksamista ehdottomasti. Sovellus on helppokäyttöinen ja moderni. Myös tilityksen tekeminen helpottuu, Sari Tammi kiteyttää.

Tämän casen ratkaisut

Kassajärjestelmät

Montako järjestelmää organisaatiossasi tarvitaan käteis-, kortti- ja muiden maksujen käsittelyyn?

Lue lisää

Mobiilimaksaminen

Tarjoa asiakkaillesi mobiilimaksun helppous tinkimättä taloushallinnon prosessien automatiikasta.

Lue lisää